Contact
  • Kori on tyhjä
Lataa
INSPIRAATIO

CRUISE TERMINAL

Sisäsatama X
Kelluva rakenne X
Koen Olthuis X

Kelluva risteilyterminaali on eräs vallankumouksellisista konsepteista, jotka on kehitetty vähentämään tulvien ja vuorovesivaihtelun aiheuttamaa uhkaa.

Terminaali muodostuu kelluvasta kolmitahorakenteesta - joka on niin suuri, että kolme maailman suurimpiin kuuluvaa risteilyalusta voi kiinnityä siihen ja se sijaitsee niin kaukana mantereesta jotta syvyys on riittävä suurille aluksille.

Tämä yksinkertainen ikonimainen muoto on kuin tyylikäs luonnollinen veistos,  joka näkyy kaukana merellä. Terminaali on suunniteltu rakennettavaksi Dubaihin.

Sisääntuloväylän näyttävä kaari johtaa sisäsatamaan jossa taksiveneet ja mantereelle kulkevat yhteyslautat voivat kiinnittyä laituriin.

Drawings 460

Rakenne

Terminaalin rakenne on itsekantava ja muistuttaa muodoltaan laivaa. Muoto ja koko takaavat sen, että rakenne on täysin vakaa myös avomerellä ja korkeassa aallokossa. Koko rakennelma on ankkuroitu meren pohjaan ankkuriketjuilla ja iskunvaimentimilla. Kymmenen prosenttia suuren katon pinta-alasta on katettu aurinkokennoilla.

Toiminen

Kelluva risteilyterminaali, jonka pinta-ala on 160 000 neliömetriä, on kokonaan oma maailmansa - se on ihanteellinen lähtöpiste luksusristeilylle. Ajatuksena on luoda vaikuttava matkakokemus vieraille, alkaen kokoustiloista, elokuvateattereista ja kaupoista aina kylpylöihin, hotelleihin, ravintoloihin jne.

Visionääri

Koen Olthuis on hollantilaisen arkkitehtifirman Waterstudio.NL perustaja ja on työssään erikoistunut kelluviin rakenteisiin vastatakseen nousuveden ja tulvien aiheuttamiin uhkiin Hollannissa ja maailmanlaajuisesti ilmastonmuutoksen takia.

Hänen visionaan on rakentaa kaikkialle maailmaan kaupunkeja, jotka kelluvat vedessä. "Staattiset kaupungit on muutettava dynaamisiksi kaupungeiksi, jotka ovat valmiit sopeutumaan ilmastonmuutokseen tulvien ja vuorovesivaihtelun osalta".

"The Westland", Hollannissa lähellä Haagia sijaitseva kohde on ensimmäinen hänen johdollaan rakennettava tämäntyyppinen kaupunki.

Terminal 460