Contact
  • Kori on tyhjä
Lataa
INSPIRAATIO

Green float

Puutarhakaupunki X
1000 m korkea X
"KUKKA" X

Japanilainen Shizimu Corporation ajatus on kelluva saaristo, jossa 40 000 henkeä voisi elää sopusoinnussa luonnon kanssa.

Tämän päivän asuminen kaupungeissa perustuu taloudelliseen kehitykseen. Onnea tulisi toisinaan mitata riippumatta fyysisistä ja materiaalisista standardeista. "Puutarhakaupungissa" on perusarvona suhteemme luontoon ja mahdollisuus terveeseen elämään sopusoinnussa ekosysteemin kanssa.

Rakennelma

Suunnitelman ytimenä on rakennelma, joka kelluu meressä lumpeen tavoin. Tyynellä valtamerellä on runsaasti auringonvaloa ja vain hyvin vähäinen pyörremyrskyvaara, joten se voisi olla sopiva sijaintipaikka.

"Kukka" on kompakti, energiaa säästävä kaupunki taivaalla, perusläpimitaltaan 3 km. Noin 1 000 m korkeudessa on lämpötila vuoden ympäri 26-28 °C. Noin 130 000 ihmistä voi asua täällä veden ja luonnon ympäröiminä. Rannat ja laguunit, jotka kuhisevat simpukoista ja kaloista ovat aivan välittömässä läheisyydessä. Tornirakennuksissa on uudentyyppistä teollisuutta, joka yhdistää luonnon ja teknologian. Tilaa löytyy myös kasvien kasvattamiseen.  

Drawings 460

Kaupunki on sovitettu myös teknisesti luonnon olosuhteisiin. Positiivinen CO2-tasapaino voidaan saavuttaa luopumalla moottoriliikenteestä, vähentämällä energian kulutusta ja käyttämällä uusiutuvia energianlähteitä yhdessä ympäröivän hiilidioksidia sitovan veden kanssa.  Elintarviketuotanto hoidetaan 100 % saarella ja kaikki jätteet käytetään energiantuotantoon. 

Visio

Perustamisestaan lähtien on 200 vuotta vanha Shimizy Corporation on pitänyt toimintaansa periaatteena "Rongo to Soroban" (The Analects and the Abacus), tasapainoa Konfutsen eettisen humanismin ja talousteorioiden välillä. Yritys pyrkii edistämään yhteiskuntaa eettiseltä pohjalta, niin tänään kuin aikaisemminkin.     

GreenF 460