Contact
  • Kori on tyhjä
Lataa

Suurkeittiöt

Turvallinen ja hygieeninen työympäristö

Suurkeittiöissä on erityyppisiä vesiä käsiteltävä asianmukaisesti, jotta voidaan varmistaa optimaaliset työolosuhteet ja valvoa tehokkaasti hygieniaa, niin ettei viemärijärjestelmään muodostu bakteeripesäkkeitä.

Näiden vaatimusten täyttämiseksi vaaditaan erityisesti suunniteltu lattiaviemäri, joka soveltuu keittiön työvirtaan. Vesitiiviit, kemiallisesti ja mekaanisesti kestävät lattiakourut ja kaivot tuotanto-, valmistus- ja puhdistustiloissa varmistavat, että viemärivesi, jätteet ja lika käsitellään nopeasti ja tehokkaasti.

Jotta voidaan taata hyvä jäteveden poisvirtaus on käytössä oltava riittävä määrä lattiaviemäreitä oikein välimatkoin.

On otettava myös huomioon, kuinka jätevesi käsitellään. EN 1253:n mukaan on elintarviketuotannon jätevedet puhdistettava, ennen kuin ne johdetaan viemäristöön.

 

ACO Modular lattiaviemärijärjestelmä

Ruostumaton teräs on luja, korroosiota kestävä, sileäpintainen materiaali, joka sopii ominaisuuksiltaan erinomaisesti suurkeittiöiden vedenpoistoon.

ACO tarjoaa laajan valikoiman ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kouruja, kaivoja, ritilöitä ja putkijärjestelmiä (1.4301 tai 1.4571), jotka on testattu ja sertifioitu EN 1433:n mukaisesti ja joilla on CE-merkintä.

ACO lattiakourujen suurkeittiösarjaa käytetään yleensä silloin, kun on käsiteltävä suuria vesimääriä, usein myöten keittiön koneellista varusteistoa.

ACO lattiakaivoja käytetään taas eniten silloin, kun esiintyy vain roiskevettä.

Lisäksi on olemassa ACO urakouruja, jotka soveltuvat käytettäviksi viemärijärjestelmässä paikoissa, joissa ei ole paljoa kiinteä likaa, esim. uimahalleissa altaiden vieressä.

 

Rasvanerotin

Keittiön jätevedet pitää ohjata rasvanerottimen ja vasta sen jälkeen viemäriverkostoon. Acolta löytyy sekä sisätiloihin että maahan asennettavia erottimia.